Appar, multimedia

Berätta med text och bilder, bildspel och film

Här finns länkar till webbresurser. Du kan lägga in länkar till webbresurser direkt på iPadens hemskärm. Här finns en film om hur man gör det. Länk till film 

Här finns länkar till sidor, som recenserar apparna, förklarar hur de fungerar och ger tips om olika användningsområden.

 

Book Creator   Med Book Creator skapar du lätt en snygg bok, tidning eller sida.

Story Creator Med Story Creator skapar du enkelt en snygg bok. Den här appen är enklare att arbeta med än Book Creator, men designen av sidorna är mer styrd.

WriteReader /Skriv och Läsmest för läs och skrivinlärning- Enkel med stora, tydliga ikoner och fin layout. Kan kännas lite barnslig för ungdomar, men är också enklare att arbeta i än Book Creator och Story Creator. Kan användas för att skapa böcker i den första läs- och skrivinlärningen. Välj mellan uppläsning av bokstavsljud eller bokstavsnamn. Infoga bilder och ljudinspelningar. Kan sparas till iBooks.

Storybird.com  En webbsida, där man kan skapa och om man vill dela bildböcker. Man börjar med att välja en bild. Till den bilden hör en uppsättning med bilder i samma tema. Med hjälp av bilderna kan man sedan skriva en berättelse. Du kan lägga till storybird.com på iPadens hemskärm. Kräver inloggning.

Ritprata  Tillverkad med stöd från Stiftelsen Autism och är primärt framtagen för att ha som ett berättarstöd i olika situationer och sammanhang.

Explain Everything Precis som namnet antyder, så är det här en app varmed man kan förklara allting. Produkten blir ett bildspel eller en film med bilspelet. Det går att lägga in foto, röst, musik och filmsnuttar direkt från youtube eller kamerarullen. Det går att skriva, rita och lägga in färdiga figurer. En riktigt bra app, som man lär sig snabbt.

Capture – Filma och lägg direkt ut på din youtube-kanal. Viss redigering är möjlig.

iMovie filma och redigera filmen

Puppet Pals Välj en docka, spela in en scen.

Sock Puppets  Välj en docka, spela in röster, skapa en film. Rösterna förvrängs.

Pic Collage Skapa ett collage med bilder, stickers och korta meningar

Skitch Fotografera, rita, skriv, klistra in stickers och animera.

3 D Sketch Vänder sig till lite yngre elever. Liknar ett vanligt ritprogram för yngre barn, men med mycket större möjligheter. I 3D Sketch and Stretch Studio kan man skapa och utforska 3D och perspektiv. Genom att trycka ihop och dra ut färgglada former erbjuds kreativa kombinationsmöjligheter.

Tellagami EduSkapa en avatar och prata in ett meddelande. Avataren säger det som du har spelat in. Du kan ta ett foto och ställa avataren i ditt foto.

Glogster En webbsida med vilken du kan skapa en anslagstavla. Webbsidor kan du lägga till på iPadens hemskärm. Skapar anslagstavlor.

Visual Poet (tre bilder, tre meningar – poesi)

Videolicious (Bilder + att man filmar sig när man pratar om bilderna)

Prezi Skapa en tuff bildpresentation.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s