Appar, skriva

Skriva

Här finns länkar till sidor, som recenserar apparna, förklarar hur de fungerar och ger tips om olika användningsområden.

Anteckna

Det finns många olika appar för att göra anteckningar. Mental Note och Onenote är två sådana appar. Klicka på länkarna här nedanför, för att läsa mer om dem.

Mental NoteSkriva, ta bilder, lägga in bilder, lägga in ljud, rita, skriva med fingret, ….

Onenote fördelen med onenote är att man kommer åt sina anteckningar från vilken dator/ipad/smartphone som helst. Man kan även dela med andra på ett mycket smidigt sätt. Nackdelen är att man inte kan spela in ljud. Gränssnittet är svårare att hantera än ex. Mental Note. Dessutom krävs att man skaffar sig ett konto på OneDrive (hotmail-konto). Det innebär att man ska registrera sig och då hamnar ens personuppgifter i ett register.

Skriva

Det finns många appar för att skriva. Klicka på länkarna här nedanför, för att läsa mer.

Skolstil I Skolstil kan du få varje bokstav uppläst, samtidigt som du skriver. När du sätter punkt läses hela meningen upp. När du laddar hem den här appen, se till att du får versionen som heter Skolstil 2 och att den är på svenska.

Claro Speak ClaroSpeak är en talsyntes som kan ge skrivstöd genom att talsyntesen läser upp ord och/eller meningar som du skriver.

Pages Pages är den ordbehandlare som ingår i Apples kontorssvit. Ett fint ordbehandlingsprogram, som det går fort att lära sig.

Swype   Swype har ett tangentbord där man inte behöver lyfta fingret/handen varje gång man ska skriva en ny bokstav, utan man kan bara svepa över tangentbordet och appen förstår vad det är man vill skriva.

Google Drive   En molntjänst där du kan spara dokument, kalkylark, anteckningar och mycket, mycket mer. Till molntjänsten hör programmen där du kan skapa dessa dokument. Gratis. Du skapar ett konto och dina dokument finns i ett moln, som du har åtkomst till oavsett var i världen du befinner dig. Du kan bjuda in andra att läsa, kommentera eller vara medförfattare i ditt dokument. För att använda Google Drive måste du skaffa ett Google – konto. När man skaffar sig ett konto ombeds man att lämna ut sitt namn och en del andra uppgifter. En produkt från Google.

OneDrive   En molntjänst där du kan spara dokument, kalkylark, anteckningar och mycket, mycket mer. Till molntjänsten hör programmen där du kan skapa dessa dokument. Gratis. Du skapar ett konto och dina dokument finns i ett moln, som du har åtkomst till oavsett var i världen du befinner dig. Du kan bjuda in andra att läsa, kommentera eller vara medförfattare i ditt dokument. För att använda OneDrive måste du skaffa ett konto. När man skaffar sig ett konto ombeds man att lämna ut sitt namn och en del andra uppgifter. En produkt från Microsoft Office.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s